Wopit, la mascota

Wopit s'ha convertit en pocs mesos en un personatge molt popular en el cercle del waterpolo català. La seva presència en la major part dels tornejos disputats aquest any ha fet que la mascota dels Campionats d'Europa de waterpolo Barcelona 2018 s'hagi convertit en part del paisatge d'aquest esport, que d'aquí a una mica més de mig any viurà un gran esdeveniment a les piscines Bernat Picornell, el més gran torneig internacional de la temporada.

L'organització va apostar per jugar amb la figura insubstituïble del waterpolo: la pilota. I l'encàrrec es va fer realitat amb una simpàtica figura a la qual es va batejar amb el nom de Wopit, que sorgeix de la contracció de la primera i última lletra de la paraula waterpolo amb l'últim so del primer gran eslògan promocional de Barcelona 2018, Don´t Stop It.

L'elecció va voler ser, a més, un homenatge als capgrossos que tan arrelats estan en la cultura de les festes populars catalanes. Wopit és un capgròs amb cap de waterpolista que li converteix en una espècie única.

Després del seu debut durant els actes previs i el partit Espanya-Itàlia del mes de juny, que va servir per commemorar el 25 aniversari de la disputa de la final olímpica de 1992 entre les mateixes seleccions, la mascota ha estat present en nombroses competicions de caràcter domèstic i en la seva agenda figuren molts altres tornejos en els quals seguirà col·laborant de forma tan particular en la campanya de promoció de Barcelona 2018 d'aquí a la disputa dels campionats.