El logo

Com succeeix en qualsevol esdeveniment internacional, el logotip és la primera referència identitària de la competició i la imatge que serveix per a donar a conèixer el projecte. En els Campionats d'Europa de waterpolo Barcelona 2018 l'imagotip és una obra del dissenyador Guillem Virgili i l'equip del seu estudi.

“El waterpolo és un esport d'acció, energètic, atractiu i espectacular. Ens trobem davant d'una ocasió única per celebrar una gran festa i gaudir d'una competició vibrant i original. A més, Barcelona és l'escenari ideal, una ciutat mediterrània amb una gran tradició al món del waterpolo, profundament lligada als valors socials i educatius de l'esport des dels Jocs del 92”, destaca Virgili, consultor de marca responsable de la identitat gràfica dels Campionats d'Europa de waterpolo, WP2018BCN, que se celebrarà el 2018.

En aquest sentit, dissenyar la imatge del WP2018BCN ha estat tot un repte per a aquest professional i el seu equip. “Durant el procés creatiu, busquem una marca que pugui unificar conceptes”, assegura l'autor, pel qual el Mediterrani, els valors integradors de l'esport masculí i femení, el waterpolo i les piscines Picornell van ser les idees clau sobre les quals va desenvolupar la seva proposta. El resultat: un símbol contundent (dos W entrellaçades), representació gràfica de l'energia d'un esport i d'una ciutat.

Conceptes que formen el logo

Virgili i el seu equip es dediquen a la comunicació gràfica en l'àmbit de l'esport i compten amb una dilatada experiència en projectes de marca per a esdeveniments esportius internacionals com els Campionats del Món de natació Barcelona 2013, el Campionat del Món de 'snowboard' 2011 i els Campionats d'Europa d'atletisme del 2010. “El WP2018BCN és una oportunitat excel•lent per portar aquest esport més enllà dels seus seguidors habituals i donar-lo a conèixer a la ciutat i a un altre públic”, observa Virgili.

L'imagotip va ser presentat en societat el passat 4 de novembre en l'acte de constitució del Comitè Organitzador celebrat al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona.